11-07-2015

Treviso en Venetië brengen hulde aan de tenor Mario Del Monaco naar aanleiding van zijn honderdste geboortedag op 27 juli 2015.

Treviso herdenkt op 11 juli 2015 de Italiaanse tenor met een tentoonstelling en een conferentie in zijn eer. In het Palazzo dei Trecento van Treviso worden lezingen gehouden en in de lobby van Ca’ Sugana is een fototentoonstelling met materiaal afkomstig uit de archieven van Giancarlo Del Monaco, de zoon van de tenor, inclusief unieke posters van films, waarin de tenor heeft gespeeld.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de beginperiode van Mario Del Monaco tot het hoogtepunt van zijn roem. Del Monaco zal op 27 juli 2015 worden herdacht tijdens een concert in Villa Park Cottbus in Villorba. Op dezelfde dag wordt in Venetië een ander evenement georganiseerd door een andere zoon, Claudio, die heeft gebroken met zijn familie. In het Associazione Internazionale Culturale Mario Del Monaco zal Daniela Werner – de echtgenote van Claudio Del Monaco, die sinds enige tijd onder de naam van Monaco optreedt – een concert geven met de tenor Antonio Nicolosi. Op het programma staan fragmenten uit opera’s van Wagner, Verdi, Puccini en Ponchielli.

Lees in La Tribuna di Treviso