09-07-2015

De bariton John Darrenkamp werd op 9 juli 1935 geboren in de Amerikaanse plaats Lancaster.

John Darrenkamp studeerde zang bij Frederick Robinson in zijn geboorteplaats Lancaster, vervolgens aan de Academy of Vocal Arts Philadelphia bij Dorothy Di Scala en in New York bij Jerry Forderhase. Darrenkamp maakte zijn operadebuut in 1966 in Philadelphia als Zuane in ‘La Gioconda’ van Ponchielli. Hij zong daarna in Baltimore, Boston, Cincinnati, Miami, Houston, San Antonio, San Diego, New Orleans en vooral in de jaren 1969-1977 bij de New York City Opera. In 1979 maakte hij zijn debuut bij de Metropolitan Opera van New York als Montano in ‘Otello’ van Verdi en zou in de Met tot 1995 in 506 voorstellingen in 28 verschillende rollen te zien en horen zijn. Op 19 december 1991 werkte hij in de Met mee aan de wereldpremière van ‘The Ghosts of Versailles’ van Corigliano. Gastoptredens brachten hem naar Mexico City en het Teatro Liceu van Barcelona.

Tot zijn repertoire behoorden rollen als Wolfram in ‘Tannhäuser’, Germont in ‘La Traviata’, Marcello in ‘La Bohème’, Sharpless in ‘Madama Butterfly’, Enrico in ‘Lucia di Lammermoor’, Malatesta in ‘Don Pasquale’, Talbot in ‘Maria Stuarda’ van Donizetti, Escamillo in ‘Carmen’, de titelrol in ‘Vorst Igor’ van Borodin, Guglielmo in ‘Così fan tutte’ en Figaro in ‘Il Barbiere di Siviglia’.

Kijk op YouTube