09-07-2015

De Duitse tenor Manfred Jung werd op 9 juli 1940 in Oberhausen geboren.

Manfred Jung studeerde zang aan de Folkwang-Hochschule van Essen en maakte in in 1967 zijn debuut in ‘The Fairy Queen’ van Purcell bij de Kammeroper in Köln. Van 1971 tot 1975 was hij ensemblelid van de opera van Dortmund. In 1977 maakte hij zijn debuut bij de Bayreuther Festspiele als Siegfried in de ‘Götterdämmerung’. Hij zong voor het eerst in de Metropolitan Opera van New York op 12 april 1981 tijdens een Wagnerconcert, waar hij met Birgit Nilsson het duet “Zu neuen Taten” uit ‘Götterdämmerung’ zong. Op 24 september 1981 maakte hij zijn operadebuut in de Met in de titelrol van ‘Siegfried’.

Jung werkte op 27 oktober 1993 mee aan de wereldpremière van de opera ‘Le Château des Carpathes’ van Philippe Hersant in Montpellier. Zijn stem is vastgelegd op diverse opnamen dor diverse labels, waaronder Philips (Siegfried in ‘Der Ring des Nibelungen’), Koch Records (‘Die Dreigroschenoper’ van Weill), Eterna (‘Gurrelieder’ van Schönberg) en Arts (Mime in ‘Siegfried’).

Kijk op YouTube