05-07-2015

Maria Callas gaf vijftig jaren geleden haar laatste optreden op het operatoneel.

Vier voorstellingen waren aangekondigd voor de tweede ronde van de ‘Tosca’-productie met Maria Callas in de Royal Opera House in juli 1965. Callas werd echter gehinderd door een lage bloeddruk, waardoor zij op 29 mei 1965 in Parijs tijdens ‘Norma’ al was flauwgevallen en die voorstelling voortijdig moest beëindigen. Op advies van haar doktoren schrapte Callas daarom de ‘Tosca’-voorstellingen in Londen, behalve de galavoorstelling van 5 juli 1965 voor de Koninklijke familie. Er waren daarna nog voorstellingen van ‘Norma’ gepland voor Londen en de onderhandelingen voor ‘La Traviata’ en ‘Medea’ in Parijs waren in volle gang. Maar uiteindelijk deze plannen gingen niet door. Maria Callas overleed op 16 september 1977 in Parijs.

Lees in Deutschlandfunk

© dpa / Zettler