26-06-2015

Een maand voor de opening van de Bayreuther Festspiele heeft het festival Anja Kampe vervangen door Evelyn Herlitzius als Isolde.

Evelyn Herlitzius is daarmee de derde Isolde, die voor de nieuwe productie van ‘Tristan und Isolde’ van Katharina Wagner werd geëngageerd. Oorspronkelijk was de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek voor de titelrol voorzien. Zij zegde eerder om artistieke redenen af.

Over de reden voor de vervanging van Kampe door Herlitzius werden geen mededelingen gedaan door de Bayreuther Festspiele. Dirigent Christian Thielemann zou het Anja Kampe de afgelopen dagen echter moeilijk hebben gemaakt en op vrijdag 26 juli 2015 is het naar het schijnt tussen hen tot onenigheid gekomen. Anja Kampe zou een relatie gehad hebben met dirigent Kirill Petrenko, die de afgelopen week in plaats van Thielemann is gekozen als de nieuwe chefdirigent van de Berliner Philharmoniker. En heel toevallig – of niet – had Evelyn Herlitzius in augustus 2015 nog niets op het programma staan…

Lees in Merkur

© dpa