13-06-2015

De Nationale Opera en Ballet is fel tegen het experiment met een groot fietsparkeerplaats op de stoep van de Stopera.

Stadsdeel Centrum van Amsterdam is naarstig op zoek naar meer parkeerruimte om het Rembrandtplein op drukke stapavonden te ontlasten. DNO en ook mensen in de buurt zeggen het probleem te snappen, maar willen de fietsen en bijbehorende overlast niet op die plek. “Wij vinden het niet goed voor de vrijheid, toegankelijkheid en ook gastvriendelijkheid, want het staat natuurlijk ook gewoon niet”, aldus directeur Els van de Plas van DNO.

Het stadsdeel Centrum laat in een reactie aan AT5 weten dat het om een proef gaat en dat de gevolgen zullen worden geëvalueerd. Maar daar neemt Van der Plas van DNO geen genoegen mee. Zij vindt dat er helemaal geen proef gehouden zou moeten worden, omdat de risico’s niet eens bekeken zijn. “Als we het theater moeten ontruimen, dan moeten 2000 mensen er hier langs en dan staan al die fietsen hier.”
Maandag kunnen belanghebbenden hun zorgen delen op een informatieavond. Maar dat de proef half juli zal beginnen, lijkt eigenlijk al wel vast te staan.

Lees in AT5