07-06-2015

‘Gilgamesj. Superheld!’ is de nieuwe muziektheaterbewerking van het oudste opgetekende verhaal van de mensheid, ‘het Gilgamesj Epos’ gecomponeerd door Oene van Geel en Jasper Le Clercq.

‘Gilgamesj. Superheld!’ is een voorstelling voor volwassenen én kinderen vanaf 8 jaar en wordt uitgevoerd door strijkkwartet ZAPP4 en zangers. Jussi Lehtipuu zingt Gilgamesj, Maciej Straburzyñski is Enkidoe en Carina Vinke is Isjtar. De muzikale begeleiding is in handen van het strijkkwartet ZAPP4. De tekstbewerking is van Suzanne van Lohuizen, de regie van Cilia Hogerzeil en de kostuums van Marjan van Geene.

‘Gilgamesj, Superheld!’ is van 17 oktober 2015 (première) tot en met zondag 21 november 2015 te zien in het Energiehuis in Dordrecht, Cascade in Hendrik Ido Ambacht en Muziekcentrum Eindhoven. Er is een actief voorprogramma met inleiding en workshops. Bij alle voorstellingen presenteren kinderen uit verschillende basisscholen op theatrale wijze zelfgemaakte liedjes over vriendschap, begeleid door ZAPP4.

Kaartverkoop: www.kunstmin.nl, www.stichting-cascade.nl (vanaf 16 juni 2015) en www.concertgebouweindhoven.nl

Kijk op Muziektheaterhollandsdiep.nl