05-06-2015

De mezzosopraan Christa Ludwig is door het Richard-Strauss-Festival Garmisch Partenkirchen met de ‘Ehrenplakette Richard Strauss’ onderscheiden. De decoratie wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De ‘Ehrenplakette Richard Strauss’ wordt aan Christa Ludwig toegekend vanwege haar bijzondere verdiensten ten behoeve van het werk van de componist. Het eerbetoon is in het leven geroepen door Brigitte Fassbaender – intendante van het Richard-Strauss-Festival Garmisch Partenkirchen – en het Richard-Strauss-Institut in Garmisch-Partenkirchen.

Christa Ludwig werd in 1928 geboren en na engagementen in Darmstadt en Hannover door Karl Böhm in 1955 naar de Wiener Staatsoper gehaald. Daar was zij gedurende veertig jaren lid van het ensemble. In 1962 werd zij tot Kammersängerin benoemd. Christa Luwig zong met 42 verschillende rollen in 769 voorstellingen.

Lees op OVB Online