15-05-2015

Renée Fleming is artistiek adviseur van de Lyric Opera of Chicago sinds 2010. Zij tekende in eerste instantie een contact voor vijf jaren, maar heeft dat nu verlengd tot en met 2017.

De Amerikaanse sopraan heeft in haar vijf jaren als artistiek adviseur meer aandacht gebracht voor de Lyric Opera of Chicago. Daarnaast heeft zij de banden tussen de Lyric en andere kunstinstellingen in Chicago aangehaald. Verder heeft zij het educatieve bereik van het gezelschap als één van haar prioriteiten gemaakt. Renée Fleming heeft zich tenslotte ingezet om een wereldpremière naar Chicago te halen. De opera ‘Bel Canto’ van de jonge Peruaanse componist Jimmy López op een libretto van Pulitzer Prize-winnaar Nilo Cruz naar een boek van Ann Patchett wordt in december 2015 in Chicago voor het eerst opgevoerd.

Lees in Chicago Business Journal

© Todd Rosenberg