17-04-2015

Siegfried Jerusalem werd op 17 april 1940 in Oberhausen geboren.

Siegfried Jerusalem begon als fagottist en speelde van 1972 tot 1977 zelfs in het Sinfonieorchester des Süddeutschen Rundfunks Stuttgart. Tegelijkertijd begon hij in 1972 met zanglessen in Stuttgart. Hij maakte in 1975 zijn operadebuut als de Eerste Gevangene in ‘Fidelio’ van Beethoven bij de Staatsoper Stuttgart. In 1977 maakte hij als zijn debuut in Bayreuth als de Junge Seemann in ‘Tristan und Isolde’. Daarna zong hij bij de Bayreuther Festspiele Froh, Lohengrin, Parsifal, Stolzing, Siegmund, Siegfried, Tristan en Loge. Van 1977 tot 1980 was hij ensemblelid van de Deutsche Oper Berlin. In 1979 debuteerde hij als Parsifal aan de Wiener Staatsoper. Hij maakte in 1980 zijn debuut aan de Metropolitan Opera van New York met Lohengrin. In 1983 zong hij voor het eerst aan de L’Opéra van Parijs als Alfred in ‘Die Fledermaus’. Aan de Royal Opera Covent Garden van Londen maakte hij in 1986 zijn debuut als Erik in ‘Der fliegende Holländer’. De stem van Siegfried Jerusalem is vastgelegd op diverse plaatopnamen, waaronder op Eurodisc Lyonel in ‘Martha’, Florestan in ‘Fidelio’ en Siegmund in ‘Die Walküre, op Decca in ‘Leonore’ van Paër, op HMV in ‘Les Contes d’Hoffmann’, ‘Tannhäuser’, ‘Die lustige Witwe’, ‘Die Zauberflöte’ en ‘Der Evangelimann’ van Kienzl, op Hungaroton als Assad in ‘Die Königin von Saba’ van Goldmark, op DGG in ‘Lohengrin’, ‘Gurrelieder’ van Schönberg en als Ägisth in ‘Elektra’ van Richard Strauss, op CBS in ‘Schwanda der Dudelsackpfeifer’ van Weinberger, in ‘Violanta’ van Korngold en het ‘Requiem’ van Mozart, op Philips als Froh in ‘Das Rheingold’, op EMI als Siegfried in zowel ‘Siegfried’ als in ‘Götterdämmerung’, op Teldec in ‘Parsifal’ en ‘Tristan und Isolde’, op Erato in ‘Dichterliebe’ en ‘Liederkreis op. 39’ van Schumann en de Negende Symfonie van Beethoven.

Kijk op YouTube