08-04-2015

Er moet meer geld komen voor de twee reizende operagezelschappen in Nederland. Dat stelt de Raad voor Cultuur op 8 april 2015 in een advies aan minister Bussemaker voor het volgende kunstenplan dat vanaf 2017 van kracht moet worden.

We hebben op dit moment te weinig geld om echt als volwaardig operagezelschap te kunnen functioneren. Mocht dat extra geld er niet komen, dan dienen beide gezelschappen, de Nederlandse Reisopera uit Enschede en Opera Zuid uit Limburg, te fuseren. Directeur Nicolas Mansfield van de Reisopera zegt in een eerste reactie zich wel in het advies van de Raad te kunnen vinden. ‘We hebben op dit moment te weinig geld om echt als volwaardig operagezelschap te kunnen functioneren. Ik ben blij met het begrip dat de Raad daarvoor toont.’

Lees in Tubantia

© Annina Romita