06-02-2015

De Stichting Het 20ste-eeuwse Lied brengt op de zondagmiddag 8 maart 2015 om 14.15 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam een programma met liederen en kamermuziek van Joseph Marx, Erich Wolfgang Korngold en hun vrienden Fritz Kreisler en Richard Strauss.

Wenen 1900: de Jugendstil viert hoogtij. Gustav Klimt schildert zijn weelderige vrouwenfiguren en architect Joseph Olbrich bouwt zijn karakteristieke kunstenaarsgebouw Secession. Ook de muziek bloeit op. Terwijl Erich Wolfgang Korngold bejubeld wordt als wonderkind, is componist Joseph Marx al snel beroemd vanwege zijn prachtige liederen. Hij schrijft er maar liefst 161, allemaal in dat weldadige laatromantische idioom dat zindert van de impressionistische kleuren.

Op zondagmiddag 8 maart 2015 presenteert de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied om 14.15 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam een programma met liederen en kamermuziek van Joseph Marx, Erich Wolfgang Korngold en hun vrienden Fritz Kreisler en Richard Strauss. Ze worden uitgevoerd door de Canadese tenor Michael Schade, de Franse violist Philippe Graffin en de Nederlandse pianiste Reinild Mees.

Programma
Erich Wolfgang Korngold – Cyclus Unvergänglichkeit, Suite Viel Lärm um nichts
Joseph Marx – Venetianisches Wiegenlied, Waldseligkeit, Maienblüten, Sommerlied, Du bist der Garten, Nocturne, Con sordino, Peregrina V, Hat dich die Liebe berührt
Fritz Kreisler – Marche miniature viennoise, Liebesleid, Viennese rhapsodic fantasietta
Richard Strauss – Morgen

Reserveren via Het Concertgebouw: 0900-6718345 (€1,- p/g) op www.concertgebouw.nl