28-12-2014

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek verleent op 16 mei 2015 haar medewerking aan een benefietconcert in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Eva-Maria Westbroek doet dit in het kader van het netwerk ‘Musicians without Borders’, waarvan zij onlangs ambassadeur werd. De organisatie zet zich in conflictgebieden in om mensen door middel van muziek tot elkaar te brengen. ‘Musicians without Borders’ heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar is met muziekprojecten actief op de Balkan, in het Midden-Oosten en in Centraal- en Oost-Afrika.

Tijdens het benefietconcert wordt het ‘Messa da Requiem’ van Guiseppe Verdi uitgevoerd. Westbroek zingt samen met haar echtgenoot Frank van Aken, alt Tania Kross en bas Jaco Huijpen. De uitvoering wordt begeleid door het Noord Nederlands Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam.

Lees in Parool

© ANP