27-12-2014

De opera ‘The Saint of Bleecker Street’ van Gian Carlo Menotti op libretto van de componist ging op 27 december 1954 is de Broadway Theatre van New York in première.

Thomas Schippers had de muzikale leiding en David Poleri en Davis Cunningham alterneerden in de rol van Michele. De premièrereeks opera bevatte 92 voorstellingen. De decors waren ontworpen door de Amerikaanse schilder George Tooker en bevinden zich tegenwoordig in het Whitney Museum of American Art. Met ‘The Saint of Bleecker Street’ won Menotti de Pulitzer Prize voor muziek in 1955 en de New York Drama Critics’ Circle Award voor de beste musical. In maart 1955 maakte Thomas Schippers in de studio van New York een opname van de opera met David Poleri als Michele, Gabrielle Ruggiero als Annina, Gloria Lane als Desideria, Maria Di Gerlando als Carmela en Leon Lishner als Don Marco.

Kijk op YouTube