23-11-2014

De regisseuse en intendante Christine Mielitz werd op 23 november 1949 in Chemnitz geboren.

Christine Mielitz studeerde operaregie bij Götz Friedrich aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Oost-Berlijn. Tijdens haar studie deed zij een practicum bij Harry Kupfer aan de Staatsoper Dresden en werd daarna diens assistente.

Vanaf 1980 werkte Mielitz als regisseuse en maakte haar debuut met haar enscenering van ‘Nabucco’ van Verdi in Wuppertal. Van 1998 tot 2002 was zij intendante van het Meininger Theater. Hier had zij succes met haar enscenering van ‘Der Ring des Nibelungen’ van Wagner in vier opeenvolgende dagen. Van 2002 tot 2010 was Mielitz intendanten van het Opernhaus Dortmund. Sindsdien werkt zij als gastregisseuse in onder andere de Wiener Staatsoper en de Dresdner Staatsoper.

Lees in Neue Musikzeitung

© Theater Dortmund