21-11-2014

Op 19 november 2014 is de Uruguayaanse sopraan Ana Raquel Satre overleden.

Ana Raquel Satre werd op 14 mei 1925 in Uruguay geboren en studeerde aan het Conservatorio Nacional de Montevideo bij de Franse sopraan Ninon Vallin. Al jong zong zij in ‘Il matrimonio segreto’ van Cimarosa in het Teatro Solís van Montevideo. In Europa zong zij in het festival van Aix-en-Provence, in Barcelona, La Fenice van Venetië, De Munt Opera van Brussel en op uitnodiging van Gian Carlo Menotti op het festival van Spoleto. Zij zong met het Elizabethan Theatre Trust in Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth op het Adelaide Festival als Donna Elvira in ‘Don Giovanni’ en Violetta in ‘La Traviata’, waarvoor zij in 1963 de Opera Medal of the Harriet Cohen International Music Awards ontving.

Voor het label Decca zong zij in operaopnamen de rol van Alisa in ‘Lucia di Lammermoor’, Lola in ‘Cavalleria Rusticana’ en Emilia in ‘Otello’. In 1963 was zij Judith in een verfilming van de opera ‘Blauwbaards Burcht’ van Bartók.

Ana Raquel Satre overleed op het Canarische Eiland Lanzarote.

Lees in Terra