19-11-2014

De Griekse mezzosopraan Agnes Baltsa werd als Aγνή Mπάλτσα op 19 november 1944 in Lefkada geboren.

Agnes Baltsa studeerde aan het Grieks Nationale Conservatorium in Athene en maakte haar operadebuut in 1968 als Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’ bij de Oper Frankfurt. Zij zong in 1970 voor het eerst in de Wiener Staatsoper als Octavian in ‘Der Rosenkavalier’. Bij de Wiener Staatsoper werd zij in 1980 onderscheiden met de titel “Kammersängerin”. Andere glansrollen van Agnes Baltsa waren de titelrol in ‘Carmen’ van Bizet, Dorabella in ‘Così fan tutte’ van Mozart, Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’ en de titelrol in ‘La Cenerentola’ van Rossini, Santuzza in ‘Cavalleria Rusticana’ van Mascagni, Dalila in ‘Samson et Dalila’ van Saint-Saëns en Eboli in ‘Don Carlos’ van Verdi.

Kijk op YouTube