14-10-2014

Het Richard Tucker Gala – een jaarlijks benefietconcert van de Richard Tucker Music Foundation – is een traditionele gelegenheid voor operasterren om zich te laten horen in de Metropolitan Opera van New York.

Speculaties over de aria’s die Netrebko zou laten horen waren voor niets, want de Russische sopraan zegde af. Barry Tucker, de zoon van Richard Tucker en voorzitter van de stichting, las een brief voor waarin zich verontschuldigde aangezien zij naar eigen zeggen de hoge eisen van de rol van Lady Macbeth – die zij op dit moment in de productie van ‘Macbeth’ in de Met zingt – heeft onderschat. Haar medespeler in de titelrol van de productie bariton Zeljko Lucic zong wel op het gala naast de tenoren Joseph Calleja en Michael Fabiano, de sopranen Angela Meade, Joyce El-Khoury en Pretty Yende en de bas Ildar Abdrazakov.

Lees in The New York Times

© Hiroyuki Ito