20-07-2014

Der GFO-Wanderpreis voor de beste productie van het seizoen 2012/2013 in Hannover is toegekend aan ‘Lady Macbeth von Mzensk’.

De GFO-Wanderpreis wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste nieuwe opera-enscenering van de Staatsoper Hannover en wordt sinds 1995 door de GFO – Gesellschaft der Freunde des Opernhauses Hannover e.V. – aangeboden. De prestigieuze prijs wordt dit jaar toegekend aan de productie van ‘Lady Macbeth von Mzensk’ van Dmitri Shostakovich in de regie van Frank Hilbrich. De Nederlandse sopraan Kelly God zong de titelrol en nam op 20 juli 2014 de prijs – een Bronzeplastik van Prof. Kurt Lehmann – in ontvangst. Kelly God zal het komende seizoen in Hannover onder andere te horen zijn in de titelrollen in nieuwe ensceneringen van ‘Tosca’ van Puccini en ‘Jenůfa’ van Janáček.

Lees op GFO-Hannover.de