20-07-2014

Regisseur Frank Castorf overweegt de Bayreuther Festspielchefinnen Katharina Wagner en Eva Wagner-Pasquier voor de rechter te dagen.

Frank Castorf regisseerde vorig jaar de productie van ‘Der Ring des Nibelungen’ voor de Bayreuther Festspiele en zijn enscenering wordt dit jaar in Bayreuth hernomen. Een maand voor de herneming moest Castorf echter via een omweg vernemen dat de bas-bariton Martin Winkler voor de belangrijke rol van Alberich was vervangen door Oleg Bryjak. Ook heeft men geprobeerd het gebruik in de voorstelling van een poster van de NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) te verhinderen. Volgens Castorf is de atmosfeer in Bayreuth één van angst, behoedzaamheid en gehoorzaamheid. Men zou veel waarde hechten aan hiërarchie, aldus de regisseur, die inmiddels rechtsbijstand heeft aangevraagd bij de bekende Duitse advocaat en politicus Gregor Gysi.

Lees in Der Tagesspiegel

© DPA