17-06-2014

Het Grachtenfestival Amsterdam presenteert dit jaar de nieuwste productie van Operafront: ‘Così fan tutte’. De voorstelling is zaterdag 16, zondag 17, dinsdag 19 en woensdag 20 augustus 2014 te zien in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Deze productie is een door Lotte de Beer en Operafront bewerkte opera van Mozart en vertaalt ‘Così fan tutte’ naar een nieuwe versie. In de drie uur durende bewerking draait het om een clown met een gebroken hart die zelfmoord wil plegen maar faalt op clowneske wijze. Hij grijpt naar zijn rode neus en rukt hem eraf, hij trekt zijn flapschoenen uit en ontclownt zichzelf. Zo wordt hij een gevallen clown, een cynisch mens, Don Alphonso, die vanuit zijn cynisme het naïeve geluk van twee jonge liefdesparen volledig onderuit haalt.

Kaarten te koop via Grachtenfestival.nl