Het verwaarloosde graf van de Nederlandse bariton Jos Orelio (1854-1926) op de begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam zal in ere worden hersteld.

Jos Orelio was één van de belangrijkste Nederlandse zangers van de 19e eeuw. Hij was ook één van de eerste Nederlandse zangers, die grammofoonplaten opnam. Orelio trad op 26 januari 1888 in het huwelijk met de zangeres Amélie van Zant, maar dit huwelijk bleef kinderloos. Derhalve werd voor het onderhoud van zijn graf niet meer betaald en ligt het graf er sindsdien haveloos bij. Het grafmonument is weggehaald, de naam van de zanger staat niet meer vermeld en het graf wordt slechts met een nummer aangeduid (N/II/1275). Op verzoek van Opera Nederland heeft begraafplaats Zorgvlied nu toegezegd het graf van Jos Orelio te restaureren. Opera Nederland op zijn beurt heeft toegezegd de jaarlijkse kosten voor onderhoud zijn rekening te nemen.