21-06-2014

De Munt Opera van Brussel heeft besloten Tamar Iveri niet in te zetten voor ‘Un Ballo in Maschera’, waarvoor zij was gecast in het seizoen 2014/2015. Dit bericht de intendant van De Munt Opera Brussel Peter de Caluwe aan Opera Nederland.

De Georgische sopraan Tamar Iveri stond op het programma De Munt voor de rol van Amelia in een nieuwe productie van ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi. Zij kwam de afgelopen week echter in nieuws toen bleek dat op haar Facebookpagina discriminerende uitlatingen jegens homoseksuelen waren gedaan.

Leden van de internationale LGBT activist group en Australische operafans roepen Opera Australië op om vanwege haar uitlatingen ook de optredens van Iveri komende juli en augustus en haar vertolking van Tosca in november en december te schrappen. Hierop neemt De Munt Opera van Brussel inmiddels het voortouw.