21-06-2014

De Georgische sopraan Tamar Iveri beschuldigt haar echtgenoot ervan de homofobe uitlatingen op haar Facebookpagina te hebben gezet, waardoor de publieke opinie in Australië nu aandringt op haar ontslag bij Opera Australië.

In mei 2013 verscheen op de Facebookpagina van Iveri een brief aan de Georgische president Giorgi Margvelashvili, waarin de homoseksuele gemeenschap vergeleken werd met uitwerpselen. In de brief werd er bij Margvelashvili op aangedrongen om de “actieve pogingen om deze Westerse ‘fecale massa’ in de denkwijze van de mensen door middel van propaganda over te brengen te stoppen.” Leden van de internationale LGBT activist group en Australische operafans riepen vervolgens op de optredens van Iveri vanwege de uitlatingen te schrappen.

Iveri verweert zich op haar Facebookpagina nu dat niet zij, maar haar echtgenoot de brief heeft geplaatst. Hij zou op haar Facebookpagina haar oorspronkelijke brief hebben veranderd en zijn brief onder haar naam hebben geplaatst.

Lees in Sydney Morning Herald

© Facebook