06-12-2020

De Nederlandse coloratuursopraan Wilma Driessen viert op 6 december 2023 haar verjaardag.

Wilma Driessen werd op 6 december 1938 in Den Haag geboren en studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium solozang bij To van der Sluys. Zij maakte haar operadebuut op 6 oktober 1960 op 21-jarige leeftijd in de Koninklijke Opera van Gent in de titelrol van de opera ‘Lakmé’ van Léo Delibes. Bij de Nederlandse Opera debuteerde zij op 22 januari 1961 in de rol van Leila in ‘Les Pêcheurs de Perles’ van Bizet. Van 1961 tot 1965 was zij aan de Nederlandse Opera te Amsterdam verbonden als eerste coloratuursopraan, waar zij alle belangrijke partijen van haar stemtype zong. Van 1972 tot 1974 was zij geëngageerd aan de Stadttheater van Pforzheim en vanaf 1974 aan het Stadttheater van Oberhausen.

Haar opera- en operetterepertoire omvat ruim zeventig hoofdrollen. Zo maakte zij onder meer veel furore als Gilda in de opera ‘Rigoletto’ van Giuseppe Verdi, Olympia in de opera ‘Les Contes d’Hoffmann’ van Jacques Offenbach en Adèle in ‘Die Fledermaus’ van Johann Strauss. Wilma Driessen werkte onder anderen met componisten als Igor Stravinski, Bruno Maderna en Robert Stolz en met de dirigenten Carlo Maria Giulini, Alberto Erede, Gianandrea Gavazzeni, Roberto Benzi, Franz Allers en Franz Bauer Theussl.

Kijk op YouTube

Lees in Opera Nederland

© Wilma Driessen in titelrol van ‘Martha’