22-09-2021

De Bulgaarse sopraan Anna Tomowa-Sintow werd op 22 september 1941 in Stara Zagora geboren.

Anna Tomowa-Sintow studeerde zang aan het nationale conservatorium van Sofia bij Georgi Zlatev-Tcherkin en sopraan Katia Spiridonowa. Daarna trad zij toe tot de Opera Studio van de Oper Leipzig, waar zij in 1967 haar professionele debuut maakte als Abigaille in ‘Nabucco’ van Verdi.

In 1972 werd zij uitgenodigd door de Staatsopera van Berlijn, waar zij in het eerste jaar al werd benoemd tot Kammersängerin. Een jaar later in 1973 deed zij auditie bij Herbert von Karajan voor de wereldpremière van ‘De Temporum Fine Comœdia’ van Orff tijdens de Salzburger Festspiele. Dit resulteerde in een samenwerking met Von Karajan tot diens dood 17 jaren later. Tussen 1973 en 1991 was Tomowa-Sintow een permanente gast tijdens de Salzburger Festspiele. Zij maakte in 1975 haar debuut in het Royal Opera House Covent Garden van Londen als Fiordiligi in ‘Così Fan Tutte’ en op 3 april 1978 in de Metropolitan Opera van New York als Donna Anna in ‘Don Giovanni’. Haar operadebuut in de Scala van Milaan was op 2 september 1981 als Desdemona in ‘Otello’ van Verdi. Anna Tomowa-Sintow is ook Kammersängerin van de Wiener Staatsoper.

Kijk op YouTube