06-04-2021

De Engelse sopraan Joan Carlyle werd op 6 april 1931 geboren in het dorpje Upton in het noordelijke deel van het schiereiland Wirral.

Joan Carlyle studeerde bij Selma Nicklass Kempner en maakte in 1955 haar debuut bij het Royal Opera House Covent Garden van Londen. Daar zong zij in 1959 de rol van Glauce in ‘Medea’ van Cherubini naast Maria Callas in de titelrol. In maart 1963 maakte zij haar Amerikaanse debuut in ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms onder leiding van Erich Leinsdorf.

Andere rollen van haar repertoire waren Sophie in ‘Der Rosenkavalier’, Nedda in ‘Pagliacci’, Tytania in ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Britten, Pamina in ‘Die Zauberflöte’, de Gravin in ‘Le Nozze di Figaro’, de titelrol in ‘Arabella’ van Richard Strauss, Oscar in ‘Un Ballo in Maschera’, Ascanius in ‘Les Troyens’, Mimì in ‘La Bohème’, Jenifer in ‘The Midsummer Marriage’ van Michael Tippett, Desdemona in ‘Otello’ van Verdi en Freia in ‘Das Rheingold’.

Joan Carlyle woont in Wales en geeft nog privé zangles.

Kijk op YouTube