05-01-2018

De Irish National Opera opent op 9 januari 2018 zijn deuren.

Het nieuwe operagezelschap komt voort uit de Opera Theatre Company en de Wide Open Opera. Na acht jaren zal op 9 januari 2018 het seizoen in Dublin met een concert worden geopend.

Het vroegere Opera Ireland stopte in 2010 om plaats te maken voor het nieuwe Irish National Opera gezelschap. Dit nieuwe gezelschap kwam echter nooit van de grond, aangezien de minister van cultuur het project beëindigde.

Tijdens het openingsconcert op 9 januari 2018 worden operafragmenten vertolkt door Ierse zangers als Orla Boylan, Claudia Boyle, Sharon Carty, Jennifer Davis, Anna Devin, Imelda Drumm, Máire Flavin, Ben McAteer, John Molloy, Miriam Murphy, Gavan Ring en Padraic Rowan. Het RTÉ National Symphony Orchestra staat onder leiding van Fergus Sheil.

Op 13 april 2018 wordt de eerste opera gepresenteerd. De Irish National Opera brengt dan in Wexford de opera ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart in Engelse vertaling.

Lees in Golden Plec