19-12-2017

De Komische Oper van Berlijn brengt in december 2017 de operette ‘Märchen im Grand-Hotel’ van componist Paul Abraham in een semi-concertante uitvoering. Deutschlandfunk Kultur zendt op 31 december 2017 om 20.10 uur een opname uit.

Alfred Grünwald en Fritz Löhner-Beda schreven het libretto van ‘Märchen im Grand-Hotel’ en de operette werd in 1934 voor het eerst opgevoerd. ‘Märchen im Grand-Hotel’ bedient zich evenzeer van de brutaal-frivole entertainment van de late Weimar Republiek als Abrahams eerdere werken ‘Viktoria und ihr Husar’, ‘Blume von Hawaii’ en ‘Ball im Savoy’. Maar de Nazi’s maakten een einde aan Abrahams carrière op diens hoogtepunt en de componist moest via Boedapest, Praag, Parijs en Havanna uiteindelijk naar New York vluchten.

Lees in Der Tagesspiegel

© Robert Recker