18-12-2017

De kostuums van de Israëlische ontwerpster Buki worden door belangrijke operahuizen in de wereld vertoond.

Buki Shiff maakte in het Royal Opera House Covent Garden van Londen haar debuut in 2008 met kostuumontwerpen voor ‘La Calisto’ en was er recent terug voor Rossini’s ‘Semiramide’. Andere belangrijke operahuizen waar zij ontwerpen voor producties vervaardigde waren de Bayerische Staatsoper van München, de Deutsche Oper Berlin, het Teatro alla Scala van Milaan en het Sydney Opera House. In 2013 ontving Shiff de prijs van beste kostuumontwerper tijdens de International Opera Awards. Andere producties waarvoor zij kostuums ontwierp waren onder andere ‘Madama Butterfly’, ‘Don Giovanni’ en ‘Faust’. In de toekomst staan voor haar een nieuwe producties van ‘De Neus’ van Shostakovich voor de Komische Oper Berlin en ‘La Traviata’ voor de Israëlische Opera in Tel Aviv op het programma.

Lees in The Jewish Chronicle

© Bill Cooper