01-12-2017

Afbraak en nieuwbouw van de Oper Frankfurt zouden volgens berekeningen op 889 miljoen euro komen, terwijl voor renovatie bedragen tussen 848 en 868 miljoen euro genoemd worden. Een nieuwe werkgroep komt met enige adviezen en uitkomsten.

Een aan de rand van de stad opgericht ‘Logistikzentrum’ voor repetities zou de kosten voor werkbelasting op meerdere standplaatsen kunnen reduceren. Verder is duidelijk dat slechts renovatie of nieuwbouw op de huidige locatie aan het Willy-Brandt-Platz mogelijk is, aangezien er geen andere, beschikbare plaats is.

Het huidige theater dateert uit 1963 en dient gerenoveerd te worden. Acute sluiting wegens brandgevaar dreigt echter niet, zodat tijd gewonnen is om te beslissen over renovatie of complete nieuwbouw. Bij nieuwbouw moet naar andere speelplaatsen uitgeweken worden, waarvoor nog voorstellen dienen te worden aangeleverd.

Nieuwe getallen over de kosten zullen over ongeveer een half jaar opnieuw worden gepresenteerd.

Lees in Wetterauer Zeitung

© DPA