09-11-2017

De San Francisco Opera zal op 21 november 2017 de wereldpremière presenteren van de opera ‘Girls of the Golden West’ van John Adams.

Het libretto van ‘Girls of the Golden West’ is geschreven door regisseur Peter Sellars en vertelt het ware verhaal van de pionieren van de Gold Rush in Californië rond 1850. ‘Girls of the Golden West’ is een co-productie met de Dallas Opera en De Nationale Opera.

Sopraan Julia Bullock zingt de rol van Dame Shirley, die meer dan een jaar bij de mijnen woonde en haar ervaringen noteerde tijdens de eerste dagen van de Gold Rush. Bas-bariton Davóne Tines maakt zijn debuut als Ned Peters, een Afrikaans-Amerikaanse cowboy en gevluchte slaaf, die zich aangetrokken voelt door de beloften. Tenor Paul Appleby zingt de cruciale rol van Joe Cannon, een eenzame mijnwerker, wiens hunkering naar Josefa Segovia tot een crisis in het kamp leidt. Mezzosopraan J’Nai Bridges portretteert Josefa Segovia die de mijnwerkers entertaint in het Empire Hotel en wiens rol gevormd werd naar de Mexicaanse vrouw die in 1851 werd gelyncht na een ruzie met een mijnwerker.

‘Girls of the Golden West’ zal tussen 21 november en 10 december 2017 acht voorstellingen beleven in het War Memorial Opera House van San Francisco. De toegangsbewijzen zijn $26 en $398.

Lees in Broadway World