22-10-2017

Bibliotheken in Engeland worden verzocht om in hun archieven te zoeken naar de derde akte van de opera ‘Edith Cavell’ van Paolino Vassallo.

‘Edith Cavell’ van de Maltese componist Paolino Vassallo (1856-1923) beleefde op 21 maart 1927 in Malta zijn wereldpremière. De opera gaat over de verpleegster Edith Cavell, die 200 Britse soldaten hielp tijdens de Eerste Wereldoorlog het bezette België te ontsnappen. Zij werd gearresteerd en door de Duitsers op 12 oktober 1915 gefusilleerd.

Het Norfolk Record Office (NRO) kreeg in 1941 de eerste twee akten van de opera in een leren, gebonden manuscript in bezit op een veiling. De derde en laatste akte ontbreekt echter en op verzoek van een onderzoeker naar Vassallo’s werk vraagt de NRO de bibliotheken in Engeland om hulp bij zijn zoektocht.

Lees in BBC News