28-09-2017

Op 27 september 2017 is de Amerikaanse sopraan Anne Jeffreys overleden.

Anne Jeffreys werd als Anne Carmichael geboren op 26 januari 1923 in de plaats Goldsboro in North Carolina.

Zij begon haar zangcarrière in 1940 bij de New York City Opera en de Los Angeles Opera Company als Mimì in ‘La Bohème’ en Cio-Cio San in ‘Madama Butterfly’ van Puccini. In 1942 maakte zij haar filmdebuut in Hollywood bij MGM met ‘I Married an Angel’ naast Jeanette MacDonald en Nelson Eddy. Zij keerde vervolgens terug naar New York voor musical ‘Street Scene’ van Kurt Weill. Zij bleef zingen in opera, operette en musicals. Zo zong zij onder andere de titelrol in ‘Kiss Me Kate’ op Broadway. Andere musicals waarin zij zong waren ‘Camelot’, ‘Kismet’, ‘Pal Joey’, ‘The King and I’, ‘The Sound of Music’ en ‘Follies’. Zij speelde in 36 films.

Lees in NY Daily News