© Hans Hijmering

De Opera Nederland Prijs 2017 is toegekend aan de Nederlandse sopraan Nikki Treurniet.

De Opera Nederland Prijs werd bepaald tijdens de Halve Finales van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) 2017 te Eindhoven. De prijs is bestemd voor een Nederlandse zanger of zangeres die daarin een uitgesproken zangkwaliteit heeft laten zien. De criteria hierbij waren: gezonde techniek, muzikaliteit, affiniteit met taal, expressie, presentatie en repertoirekeuze. De Opera Nederland Prijs van € 2.500 werd uitgereikt na afloop van de Orkestfinale van het IVC op 16 september 2017.

Hieronder de volledige tekst van het juryrapport van de Opera Nederland Prijs 2017:

Nikki Treurniet heeft een lyrische sopraan met een warm, eerlijk en ontwapend timbre. Zij fraseert prachtig, benadrukt de kleuren fraai en stroomt over van muzikaliteit. Er wacht op haar een mooie carrière en de Opera Nederland Prijs 2017 is aan haar toegekend om deze loopbaan te bevorderen en te stimuleren.

Kijk op YouTube (Halve Finale, 1:52:00)