15-08-2017

De Nederlandse componist Michel van der Aa is dit jaar ‘Composer in Residence’ van het Lucerne Festival, dat van 11 augustus tot en met 10 september 2017 wordt gehouden.

Het concert ‘A Portrait Concert of Michel van der Aa’ wordt tussen 7 september en 6 oktober 2017 twaalf maal gegeven in de Lucerne Hall. Studenten van de Hochschule für Musik van Luzern, dirigent Gregor A. Mayrhofer en sopraan Daniela Argentino verlenen hun medewerking.

Van der Aa’s compositie ‘Hysteresis’ voor klarinet, ensemble en band wordt op 26 augustus 2017 uitgevoerd in de Lucerne Hall door het Ensemble der Lucerne Festival Academy onder leiding van dirigent Matthias Pintscher met pianist David Kadouch, klarinettist Martin Adámek en violiste Patricia Kopatchinskaja.

Lees in Neue Zürcher Zeitung

© Priska Ketterer