07-08-2017

Op 4 augustus 2017 is de Engelse mezzosopraan Ameral Gunson overleden.

Ameral Gunson werd op 25 oktober 1948 als Ameral Blanche Tregurtha Gunson in Londen geboren. Zij studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij Walter Gruner. Daarna werd zij lid van de BBC Singers waar zij studeerde bij Otakar Krauss.

Haar solocarrière bracht haar op 14 april 1992 naar het Royal Opera House Covent Garden van Londen als de Jonge Non in ‘De Vuurengel’ van Prokofiev. Verder zong zij onder andere bij gezelschappen in Helsinki, Turin en het Midden Oosten. Gunson werkte samen met musici als Andrew Davis, Edward Downes, Richard Hickox, Charles Mackerras, Roger Norrington, Libor Pešek, Simon Rattle, Gennadi Rozhdestvensky, Jukka-Pekka Saraste, Yan-Pascal Tortelier en Pierre Boulez.

Tot haar operarollen behoorden onder meer Marcellina in ‘Le Nozze di Figaro’, Despina in ‘Così Fan Tutte’, Sesto in ‘La Clemenza di Tito’, Marguerite in ‘La Damnation de Faust’ en Waltraute in ‘Götterdammerung’.

Na haar zangloopbaan gaf zij voor vele jaren les. Ameral Gunson overleed aan kanker.

Lees in Operawire