02-08-2017

De sopraan Stefania Bonfadelli heeft haar regiedebuut gemaakt met de opera ‘Un Giorno di Regno’ van Verdi.

Stefania Bonfadelli maakte haar regiedebuut in de Italiaanse stad Martina Franca en haar productie werd positief gewaardeerd. Zij koos voor een moderne enscenering en een theater-in-theater setting.

Stefania Bonfadelli werd in 1967 in Verona geboren. Zij begon op veertienjarige leeftijd haar zangstudie in Verona en zette haar voort in Parijs en Wenen. Bonfadelli maakte op 15 januari 1997 haar debuut in de Wiener Staatsoper als Elvira in ‘I Puritani’ van Bellini en zong in de Wiener Staatsoper in maar liefst 87 voorstellingen. Zij debuteerde in het Teatro alla Scala van Milaan op 21 mei 2000 als Soeur Constance in ‘Dialogues des Carmélites’ van Poulenc en zong in de Scala in januari 2001 nog de titelrol van Bellini’s ‘La Sonnambula’. In 2000 trad zij in Ahoy te Rotterdam op bij het gezelschap Companions Opera als Violetta in ‘La Traviata’ van Verdi en met dezelfde rol debuteerde zij later dat jaar op 13 december 2000 in het Royal Opera House Covent Garden van Londen. Tevens werkte Bonfadelli in 2004 mee aan het nieuwjaarsconcert in het heropende Teatro La Fenice van Venetië naast Roberto Aronica en Roberto Bolle en onder muzikale leiding van Lorin Maazel.

Lees in Bachtrack

© Paolo Conserva