31-07-2017

De Zwitserse dirigent Philippe Jordan wordt per 2020 de nieuwe chefdirigent van de Wiener Staatsoper.

De 42-jarige Philippe Jordan geeft daarmee zijn functies als chefdirigent van de Opéra national de Paris en de Wiener Symphoniker op. Hij zal in de Wiener Staatsoper minimaal dertig producties per jaar dirigeren.

Eerder muzikaal directeuren van de Wiener Staatsoper waren Claudio Abbado (1986-1991) en Seiji Ozawa (2002-2010). In 2010 werd Franz Welser-Möst als eerste tot Generalmusikdirektor benoemd. Dat contract werd in 2012 verlengd. In september 2014 maakte Welser-Möst echter zijn aftreden bekend vanwege “verschil van opvatting in artistieke aspecten”. Vervolgens werd door de Wiener Staatsoper bekendgemaakt  dat de functie van Generalmusikdirektor in de vijf jaren daarna niet opgevuld zou worden.

Lees in Kleine Zeitung

© Georg Hochmuth