25-07-2017

De nieuwe opera ‘Silver Birch’ van de Britse componiste Roxanna Panufnik zal op 28 juli 2017 zijn wereldpremière beleven bij de Garsington Opera in Buckinghamshire.

‘Silver Birch’ gaat over de Engelse schrijver Siegfried Sassoon en het libretto van Jessica Duchen is gebaseerd op de memoires van Sister Jessica Gatty, de nicht van Sassoon. Sassoon diende in de Eerste Wereldoorlog aan het front en werd zich steeds meer bewust van de gruwelijkheden van de oorlog, met name na de dood van zijn jongere broer. Na de Eerste Wereldoorlog schreef Siegfried Sassoon verhalen en gedichten. Hij had liefdesrelaties met onder anderen de acteur Ivor Novello en de aristocraat Stephen Tennant, die model stond voor het personage van Sebastian Flyte in de roman ‘Brideshead Revisited’ van Evelyn Waugh.

Lees in The Guardian

© George C Beresford