18-07-2017

De renovatie van het Bayreuther Festspielhaus zal waarschijnlijk duurder uitvallen dan tot nu toe werd aangenomen.

Als het operahuis dusdanig wordt gerenoveerd dat voor de komende dertig jaren niets meer gedaan hoeft te worden, dan zullen de tot nu toe geschatte kosten van 30 miljoen niet voldoende zijn, aldus directeur Holger von Berg van de Bayreuther Festspiele.

Het huidige concept om de façade te renoveren plus reparatiewerkzaamheden aan het interieur zal niet toereikend zijn. Tevens dient de brandpreventie, het energieherstel en de naleving van de werkplaatsregeling aangepakt te worden. De renovatie van de zuidfaçade van het operahuis heeft inmiddels al 2,4 miljoen euro gekost. Een dag na de sluiting van het huidige festivalseizoen 2017 zal met de noordfaçade worden begonnen. Hiervan wordt de renovatie geschat op 6 miljoen euro en dient de voltooiing voor de repetities voor het festivalseizoen 2018 klaar te zijn. De totale renovatie zou in 2025 moeten zijn afgerond, een jaar voor het grote 150-jarige jubileum van de Bayreuther Festspiele.

Lees in Berliner Morgenpost