11-07-2017

De Amerikaanse mezzosopraan Helene Schneidermann zal met de sopraan Alma Sadé op 23 juli 2017 een concert met liederen uit Jiddische operettes geven in de grote zaal van het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Schneiderman en Sadé worden in hun programma ‘Farges mihk nit! – Vergiss mich nicht!’ op piano begeleid door niemand minder dan de regisseur Barrie Kosky. Het trio presenteert composities van Joseph Rumshinsky, Alexander Olshanetsky, Sholom Secunda en – de jiddische Shakespeare – Abraham Goldfaden. De meeste van hen kwamen uit Oost-Europa en moesten vanwege de pogroms aan het begin van de 20e eeuw emigreren naar Amerika. Daar introduceerden zij naast de opkomende musical en de uit Europa geïmporteerde operette een nieuw genre: de Jiddische operette.

Lees in Tuner Portal

© Martin Sigmund