01-07-2017

De Enschedese kapster-grimeuse Helma Hofstee werd vijf jaar geleden ontslagen bij de Reisopera en zal nu gaan werken bij de Salzburger Festspiele.

Terugblikken op haar vertrek bij de Reisopera wil ze liever niet. Het zou, nog steeds, te veel pijnlijke gevoelens oproepen. “Het was een hele grote klap. Niet alleen voor mij, maar voor al die tientallen mensen die op straat zijn gezet. Ik heb er 36 jaar gewerkt.”

Bij de Salzburger Festspiele werkt zij met artiesten als Cecilia Bartoli en Placido Domingo. Vanaf 21 juli 2017 staat er zes weken lang een groot aantal opera’s en concerten op het programma. “Alle grote namen uit de operawereld zijn van de partij. Daar loop ik dan toch maar mooi tussen. Wie had dat vijf jaar geleden kunnen denken?”

Begin september, als ze terug is in Nederland, gaat het normale leven weer door. Opera Zuid heeft haar al vastgelegd. Stiekem hoopt ze dat ook de Reisopera zich meldt. “Het klinkt gek, maar ergens zit ik daar nog steeds op te wachten. Dan ben je in Salzburg geweest en hoop je nog steeds op een telefoontje uit Enschede.”

Lees in Tubantia

© Annina Romita