19-06-2017

Wenen herdenkt de Slovaakse sopraan Lucia Popp met een borstbeeld, dat op 12 juni 2017 in de Wiener Staatsoper is onthuld.

Otto Schenk en Dominique Meyer waren aanwezig bij de onthulling. Lucia Popp werd op 12 november 1939 als Lucia Poppová in de Slovaakse stad Záhorská Ves geboren. Zij maakte op 22 juni 1963 haar debuut in de Wiener Staatsoper als Barbarina in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart en zong er 36 rollen in opera’s. Haar laatste optreden in de Wiener Staatsoper was op 4 maart 1993 met de ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss. Zij overleed op 16 november 1993 in München aan de gevolgen van een hersentumor en is begraven in Slávičie údolie in Bratislava. Er is al een borstbeeld van Lucia Popp in het Slovaakse Nationale Theater.

Lees in The Slovak Spectator

© Marek Velček