14-06-2017

De Duitse mezzosopraan Waltraud Meier is benoemd tot erelid van de Wiener Staatsoper.

Waltraud Meier was al Kammersängerin in de Wiener Staatsoper en in aansluiting van de voorstelling op 19 juni 2017 van ‘Elektra’ – waarin zij Klytämnestra zingt – zal zij op het toneel worden gehuldigd als erelid van de Wiener Staatsoper.

Meier maakte haar debuut in de Wiener Staatsoper op 12 april 1987 als Kundry in ‘Parsifal’ van Wagner. Zij zong deze glansrol in de Wiener Staatsoper 28 maal. Andere ereleden van de Wiener Staatsoper zijn onder andere Adam Fischer, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Neil Shicoff, Riccardo Muti, Bernd Weikl, Ileana Cotrubas, Gwyneth Jones, Lisa Cella Casa, Plácido Domingo en Elisabeth Schwarzkopf. Waltraud Meier is tevens erelid van de Berliner Staatsoper.

Lees in Klassik.com

© Agentur Hilbert