12-06-2017

Op 12 juni 2017 is de Duitse decor- en kostuumontwerpster Rosalie overleden.

Rosalie werd op 24 februari 1953 in Gemmrigheim als Gudrun Müller geboren. Als decor- en kostuumontwerpster van operaproducties was zij werkzaam voor onder andere de Bayreuther Festspiele (‘Der Ring des Nibelungen’ 1994 tot en met 1998), de Semperoper van Dresden en het Nationale Theater van Tokyo in Japan. Verder werkte zij vanaf 1982 met de choreograaf Uwe Scholz in producties voor het Stuttgarter Ballett, de Staatsoper Berlin, het Opernhaus Zürich, de Milanese Scala, het Bayerischen Staatsballett en de Oper Leipzig en het Leipziger Ballett.

Rosalie ontwierp het decor en de kostuums voor de nieuwe enscenering van ‘Salome’ die op 17 juni 2017 in de Oper Leipzig in première zal gaan. Dit was haar laatste productie. Rosalie overleed in Stuttgart.

Lees in Die Welt

© Daniel Mayer