09-06-2017

Op 3 juni 2017 is de Braziliaanse sopraan Annette Céline overleden.

Annette Céline werd op 3 juni 1939 in Brazilië geboren als dochter van de beroemde pianiste Felicja Blumental.

De sopraan trad op in zalen als Wigmore Hall te Londen, Carnegie Hall van New York en Salle Gaveau in Parijs. In opera zong zij onder andere in concertante opvoeringen van Beethoven’s ‘Leonora’ in Barcelona en ‘Gianni Schicchi’ van Puccini. In 1995 werkte zij mee aan de viering van de 50ste verjaardag van de Verenigde Naties.

Haar stem is vastgelegd door labels als Decca (‘Luisa Miller’ van Verdi naast Luciano Pavarotti en Montserrat Caballé), Everest Records (‘La Serva Padrona’ van Pergolesi naast Sesto Bruscantini), Vox, Kenwood, Olympia en Claudio. Zij richtte het label Brana Records op en nam hiervoor de complete liederen van Chopin op met haar moeder Felicja Blumental.

Annette Céline overleed in Tel Aviv.

Lees in Classical Source

Kijk op YouTube