19-05-2017

De opera ‘Linda di Chamounix’ van Gaetano Donizetti beleefde op 19 mei 1842 zijn wereldpremière in het Kärntnertortheater van Wenen.

‘Linda di Chamounix’ is een opera in drie akten op een Italiaans libretto van Gaetano Rossi. De Engelse première was – al een jaar na de wereldpremière – op 1 juli 1843. De New Yorkse première was op 4 januari 1847 in het Palmo’s Opera House en de première bij de Metropolitan Opera was op 1 maart 1934 met Lily Pons in de titelrol. Tot en met 25 maart 1935 werden er zeven voorstellingen gespeeld en daarna verdween de opera van het repertoire van de Met.

Het Teatro alla Scala zette ‘Linda di Chamounix’ in maart 1972 op het programma onder leiding van Gianandrea Gavazzeni met Margherita Rinaldi als Linda, Alfredo Kraus als Carlo en Renato Bruson als Antonio.

Kijk op YouTube