16-05-2017

De opera ‘As One’ van de Amerikaanse componiste Laura Kaminsky werd afgelopen  weekend op de planken gebracht in de Californische stad Long Beach.

‘As One’ werd door Laura Kaminsky (1956) voor mezzo, bariton en strijkkwartet gecomponeerd op een libretto van Mark Campbell en Kimberly Reed. Het verhaal gaat over de ervaringen van de transgender Hannah als zij tracht de tweedracht tussen haarzelf en de buitenwereld op te lossen. De kameropera beleefde op 4 september 2014 zijn wereldpremière in het BAM Fisher Theater van Brooklyn. Dit is inmiddels de negende productie van het werk en ‘As One’ werd verder al opgevoerd in Berlijn en Montreal, door de Pittsburgh Opera en de Opera Colorado. Volgende maand staat de opera in New Orleans op het programma.

Lees in Los Angeles Times

© Keith Ian Polakoff