15-05-2017

Het Internationaal Vocalisten Concours wordt van 9 tot en met 16 september 2017 gehouden in Noord-Brabant.

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) vindt dit jaar niet alleen plaats in ‘s-Hertogenbosch, maar ook in Eindhoven. Na het Lied Duo Concours van vorig jaar komt nu de categorie Opera | Oratorium aan bod. De kaartverkoop start op 31 mei 2017.

De 51ste editie van het IVC – tot en met de Halve Finale en de Masterclasses – wordt gehouden in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. De grote Finale met de philharmonie zuidnederland zal op 16 september 2017 plaatsvinden in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Het opdrachtwerk ‘Lunam, ne quidem Lunam’ van componiste Monique Krüs op een tekst van Pé Hawinkels over ‘De Tuin der Lusten’ van Jheronimus Bosch is voor het eerst met symfonieorkest te horen tijdens deze Finale. Tijdens die Finale kan men ook meestemmen voor de Publieksprijs.

Naast het concours zijn er masterclasses van bekende zangers, zoals sopraan Cheryl Studer, mezzosopraan Jennifer Larmore en bariton Sergej Leiferkus en een liedrecital met masterclass van de Japanse mezzosopraan en IVC-winnares Mitsuko Shirai, samen met haar man, de pianist Hartmut Höll.

Lees op IVC.nu